6 trika za poboljšanje memorije

Ako vaše sjećanje ne radi sve što može za vas, samo ako promijenite samo nekoliko svojih dnevnih navika, možete učiniti čuda za vaš um. Pogledajte neke od ovih značajki koje možete usvojiti:

 1. Jedite crveno voće
  Poznata i kao skupina bobica, osim što ima veliku antioksidans, imaju i koristi pamćenja: unos dvije ili više obroka od pola čaše tjedno može odgoditi početak Alzheimerove bolesti do dvije i pol godine.
 2. Popijte kavu
  Stručnjaci ističu da kofein ima tvar koja štiti mozak općenito. Uzimanje od 2 do 3 šalice dnevno je dovoljno.
 3. Jedite kakao prah
  Antioksidanti kakaa u prahu mogu vam pomoći da poboljšate svoje mišljenje. Pokušajte pomiješati žlicu kakao praha s obranim mlijekom ili ga pospite kavom. Možete jesti i kvadrat tamne čokolade, ali pazite da ima visok udio kakaa (pogledajte na etiketi ima li 70% ili više sadržaja).
 4. Uključite Omega-3 u svoju prehranu
  Jedite dva do tri obroka ribe tjedno, poput lososa, ili uzimanje dodataka omega-3 ribljeg ulja. Ova masnoća pomaže u kontroli upale što je često uzrokovano ubrizgavanjem inzulina iz viška ugljikohidrata u tijelu.
 5. Svakodnevno sagorite dodatne kalorije.
  Nedavna studija otkrila je da su stariji odrasli koji su sagorjeli 300 kalorija dnevno bilo kojom vrstom tjelesne aktivnosti (300 kalorija je približno 30 minuta trčanja) imali gotovo 90% smanjenje mentalnog pada u usporedbi s ljudima koji napravio najmanju količinu pokreta. Stoga se zalažite za svoje fizičko i mentalno zdravlje.
 6. Spavajte barem sedam sati u noći
  Istraživanja pokazuju da spavanje dulje od devet sati ili manje od pet uzrokuje kratkotrajno gubljenje pamćenja. Dobar noćni san trebao bi biti najvažniji u vašoj rutini.

fotografsko pamcenje kartaski trik objasnjenje trika (Lipanj 2022)


 • 1,230