6 savjeta profesionalnog šminkera svaka žena može slijediti

Svaka žena zna da dobro napravljena šminka može izgled učiniti još ljepšim. Ili da ako se ne izvrši pravilno može se pokvariti sva proizvodnja. Zato morate biti oprezni pri izradi make-upa, dobro poznavati oblik lica i znati kako vrijediti ili sakriti neke točke. Kako bi vam pomogao u tom zadatku, šminker Rodrigo Sales iz salona Galeria Cabeleireiro u São Paulu podučava neke jednostavne trikove koji zasigurno imaju sve razlike. Pogledajte:

1. Priprema kože

Dobra koža je kritična za svaku šminku. Da biste je pravilno pripremili, očistite je, umutite i navlažite prije nego što učinite bilo što drugo. Zatim nanesite tanki sloj temeljnog premaza po cijelom licu kako biste ispunili otvorene pore i fine linije. Zatim nanesite tekući temelj u istoj sjeni kao i vaša koža.

2. Akne? dodatna njega

Prvo, savjet je: Ne stisnite! Upotrijebite tekućinu od kože na ton kože i pokušajte je prikriti što je manje moguće.


Ako ne, koristite malo korektora u kremi ili paste za učinkovitije prekrivanje. Završite laganim slojem prašine. Isti postupak vrijedi i za sakrivanje ostalih nesavršenosti poput tamnih krugova, mrlja i pjega.

3. Ugađanje nosa

Uz pomoć matiranog praha za tamnjenje napravite zadimljeni trag od unutarnjeg kuta obrva do ruba vrha nosa. Što je mekši udar, prirodniji je učinak.

4. Dodatno poboljšanje oka

Upečatljive oči skreću pozornost na bilo koju šminku, pa je važno posvetiti im se i ćud. S smeđim eyelinerom napravite gusti potez na vrhu konture oka, a također na dnu. Razmažite vrhom pamučnog brisa, a zatim završite nanošenjem sjene iste boje.


5. Ostavite obrvu u vidu dokaza

Dizajnirajte obrve stručno, nikad sami, tako da ne riskirate da ostavite greške ili promijenite oblik. Važno je održati prirodni dizajn što je više moguće. Da biste je istaknuli, nanesite neki korektor u nijansi svjetlijoj od vaše kože blizu korijena kose. U podnožju obrve upotrijebite svjetlucavu ili blistavu sjenu ako je oko sastavljeno.

6. Poboljšajte svojstvo usana

Ruž za usne daje završni dodir šminke, ali izbor će ovisiti o svakoj situaciji. Ako se radi o formalnijem radnom danu ili prigodi, opredijelite se za više klasičnih tonova, poput nude. Za večernje nošenje dobrodošle su tamnije, smjelije boje.

Saveti profesionalnog šminkera kako osvojiti muškarca (Lipanj 2022)


  • Šminkajte
  • 1,230