5 načina za zdraviju jutarnju rutinu

Iako užurbanost svakodnevnog života ne dopušta više vremena za osobnu njegu, morate imati neke stavove kako biste mogli imati zdravija jutarnja rutina.

Dobra prehrana, vježbanje i zabava na dnevnom redu ključni su za jačanje samopoštovanja i osiguravanje zdravijeg života. Stoga nutricionistica Paula Tevesco donosi neke savjete. Provjerite!


Spavaj dobro

Mirno i okrepljujuće spavanje od presudne je važnosti da bi sljedeći dan bio produktivan. "Spavanje najmanje osam sati dnevno presudno je da se bilo tko osjeća bolje i raspoložen sljedeći dan", objašnjava Paula.

Zdrava prehrana

Pravilna prehrana i uključivanje mahunarki, povrća i bjelančevina u obroke su nužni za svakodnevni život. "Dobro jesti i jesti u razmacima od najmanje tri puta dnevno ključno je za energiju i zdravo tijelo", kaže nutricionistica.

Vježbajte fizičke vježbe

Iako je jutro kratko, ujutro pokušajte ustati barem dva sata prije uobičajenog vremena i malo vježbati. Imati jutarnju rutinu uz vježbanje idealno je za povećanje raspoloženja. Ovakva praksa zajedno sa zdravom prehranom doprinosi zdravlju i sprječava buduće probleme ?, komentira Paula.

opustiti

Pokušaj tiše rutine važan je za zdravlje. Živjeti u užurbanom gradu i svakodnevno se podvrgavati stresu uobičajeno je ovih dana. Ali morate potražiti bijeg i za to je, ako želite zaboraviti svakodnevne probleme, raditi ono što volite ?, sugerira nutricionistica.

Prema riječima nutricionista, ove su stavke temeljne za zdraviju jutarnju rutinu. Ali preventivni pregledi i traženje liječnika izuzetno su nužni za kvalitetan život. Bez obzira na spol, preporučuje se da svi ispitni testovi podnose najmanje jednom godišnje. Znati kako kontrolirati tjelesne stope glavni je faktor zdravijeg života i ako se one promijene, profesionalac može bolje voditi smanjenje problema ?, objašnjava Paula Tevesco.

KAKO NEGUJEM KOSU // MOJA RUTINA #2 | by JELISAVETA (Siječanj 2022)


  • blagostanje
  • 1,230