Kozmetička kupka u 5 koraka

Najuzbudljiviji trenutak u danu je sigurno vrijeme kupanja. Nekoliko minuta pod tušem može imati osvježavajuću funkciju za tijelo i um, a stres i umor ostavljaju po strani. No, osim osnovne potrebe za higijenom, svakodnevno kupanje može postati puno ugodnije ako se pretvori u stvarnost kozmetička kupka s uljima, kremama i esencijama.

Da biste svoj dom pretvorili u toplice i učinili vašu kožu mnogo ljepšom i hidratiziranijom, slijedite naše savjete kako pripremiti kozmetičku kupku u 5 koraka.


1. Priprema okoliša

Priprema okoliša vrlo je važna kako bi kupka bila ugodna i vrlo opuštajuća. Da bi raspoloženje bilo skladno, odaberite svoje omiljene pjesme, najbolje one mirne, upalite svijeće ili aromatični tamjan s poticajnim mirisima poput citrusa koji ublažavaju napetost i, ako je moguće, kontrolirajte osvjetljenje. Za početak svoje kozmetička kupkaUključite tuš i kontrolirajte temperaturu vode, puštajući da se para širi kroz kupaonicu. Ako imate kadu kod kuće, odvojite vrijeme za pripremu slane vode za kupanje po vašem izboru.

2. Vrijeme je za opuštanje

Uključite glazbu i krenite pod tuš ili kupku, pokušavajući osjetiti kako voda pada na vaše tijelo. Dvije minute su ključne za početak osjećaja prvih znakova opuštenosti.

3. Njega kose

Započnite sesiju domaće toplice Nanesite idealan šampon na vrstu kose, a zatim pramenove dobro isperite. Zamijenite balzam hidratantnom kremom i nježno masirajte kosu koristeći vrhove prstiju. Pustite da proizvod djeluje na žice unutar pakiranja. Da biste izbjegli gubljenje puno vode, idealno je vrijeme s maskom na žicama za primjenu četvrtog koraka kozmetička kupka.


4. Njega tijela i lica

Stopala, ruke i tijelo treba masirati hidratantnim sapunima, kupkiranim uljima i piling kremama s biljnim mozgalicama za uklanjanje mrtvih stanica, aktiviranje cirkulacije i vlaženje tijela. Lice treba posebnu njegu. Nanesite specifičnu piling kremu za lice na kožu i napravite nježne kružne pokrete kako biste uklonili mitesere i obnovili stanice lica.

5. Završna sjednica

Nakon masiranja, pilinga i vlaženja tijela i kose, vrijeme je da uklonite masku za kosu i cijelu pjenu za tijelo. Kako biste aktivirali cirkulaciju i dali svom tijelu više energije, savjet je završiti tuširanjem hladne vode, osim ako nije jako hladno.

Isperite cijelo tijelo, a zatim se lagano osušite tako da omotate ručnik tijelom. Kako je koža dobila tretmane pilinga, vrlo je osjetljiva i trljanje ručnikom može naštetiti uklanjanju njegove prirodne zaštite. Za kraj kozmetička kupka kod kućeNa čistu, ali vlažnu kožu nanesite hidratantnu kremu po cijelom tijelu laganim masiranjem i preostalom kremom na kosu, ali samo na krajeve pramenova.

NEGA KOŽE RUKU: PARAFINSKI TRETMAN (Veljača 2020)


  • tijelo
  • 1,230