5 aktivnosti koje poboljšavaju kvalitetu života

Saznajte o aktivnostima koje vježbanjem mogu pozitivno utjecati na vašu kvalitetu života i blagostanje.

1? Joga za poboljšanje raspoloženja

Može li praksa joge poboljšati raspoloženje jer je povezana sa značajnim povećanjem neurotransmitera GABA? odgovorni za smanjenje anksioznosti? prema studiji objavljenoj u Časopis alternativne i komplementarne medicine u SAD-u


Osim što pomaže osobi da se osjeća bolje, ovaj neurotransmiter je odgovoran i za mišićni tonus. Stoga, ne samo da joga pruža više blagostanja, već i ljepše mišiće.

Međutim, za postizanje ovih rezultata važno je vježbati jogu barem tri puta tjedno u trajanju od jednog sata.

2? Tai Chi za smanjenje stresa

Studije su pokazale da Tai Chi može uvelike utjecati na smanjenje stresa. Tai Chi je kineska borilačka vještina u kojoj kombinacija položaja i pokreta teče od jednog do drugog.


Budući da se Tai Chi tradicionalno trenira dok stojite, pokreti koje tijelo čini polako u kombinaciji s disanjem potiču opuštanje mišića i čine vaš um mirnijim.

Ovakva praksa čini da se neko navikne na usporene pokrete, čineći ih mirnijima i manje anksioznima da učine sve u žurbi.

3? Dizanje tegova kako bi jasnije razmišljali

Istraživanje je pokazalo da oni koji podižu čak i niskog intenziteta 3 do 5 puta tjedno mogu bolje proći na kognitivnom testu od onih koji se uopće ne dižu. Prema studiji, grupa za dizanje utega je poboljšala svoju sposobnost planiranja i obavljanja više zadataka odjednom.


Druga su istraživanja također dokazala da oni koji vježbaju dizanje tegova sat vremena 2-3 puta tjedno tijekom jedne godine imaju poboljšanu sposobnost koncentracije i mogu donositi pametnije odluke usprkos rigoroznom testiranju mozga.

Nesumnjivo je vrijedno vježbati lagano dizanje tegova nekoliko puta tjedno, jer osim već spomenutih prednosti, bodybuilding može pomoći čak i u stvaranju novih neurona.

4 Pilates za poboljšanje kvalitete spavanja

Studija provedena na Državno sveučilište Appalachian SAD su dokazale povezanost pilates prakse i boljeg načina spavanja.

Prema podacima istraživanja, pilatesi koji vježbaju dva puta tjedno u sesiji od 75 minuta ili 3 puta tjedno u 50-minutnim seansama manje su vjerovatno da bi mogli poremetiti san.

Vjeruje se da svijest o vlastitom tijelu da pilates pomaže vježbaču uzrokuje da se on može odbaciti od brige i opustiti se za dobar noćni san.

5? Krenite za više energije

Još jedno otkriće istraživača je da je pedaliranje? 30 minuta može pomoći povećati razinu energije u tijelu. Studije su otkrile da pedaliranje aktivira moždane krugove zbog kojih se čovjek osjeća punim energije.

Iako se čini da tjelesna aktivnost čini osobu umornijom, u stvarnosti osoba dobiva mnogo više energije i postaje još aktivnija ako redovito vježba.

Sad kad znate prednosti ovih tjelesnih aktivnosti, kako odabrati da počnete vježbati i uživati ​​u onome što imaju za ponuditi. Isprobajte.

Postanite Magnet za Blagostanje (Ožujak 2023)


  • Wellness, pilates
  • 1,230