40 animiranih filmova koji će oduševiti vašu obitelj

Animacija je savršen žanr za gledanje s cijelom obitelji. Obično je okvirna ocjena animiranih filmova besplatna, što omogućava djeci da glatko prate priče. Zapleti mogu biti raznovrsni poput klasičnih bajkovitih priča, ne baš zastrašujuća čudovišta, igračke za razgovor, zabavne životinje i još mnogo toga.

Okus animiranih filmova također ovisi o žanru svakog od njih. Većina ih je stvorena da ugodi dječacima i djevojčicama, uvijek donoseći važnost ljubavnih i obiteljskih odnosa. Svaka pripovijest podučava nešto drugačije, pokazujući da gledanje animacija s djecom može promovirati učenje čak i kao slobodno vrijeme.

1. Monsters S.A. (2001)

Među najpoznatijim animacijama Disneyja Pixara, Monsters S.A., dostupan na Netflixu, podučava vrijednu lekciju prihvaćanja, naklonosti i hrabrosti u suočavanju s nepoznatim. Zaplet kronika preokret koji se događa u životima Sullivana i Mikea Wazowskog, dva čudovišta smještena u svojim rutinama, koja nikada nisu prisiljena voditi brigu o malom stvorenju koje će im dokazati da nije sve onako kako smo zamislili.

2. Snoopy i Charlie Brown: Kikiriki? Film (2015)

Pročitajte i: Top 40 Netflix filmova koji će se pridružiti vašoj listi favorita

Godine 2015. jedan od najtradicionalnijih dizajna na televiziji osvojio je filmsku verziju. U ovoj priči Charlie Brown, Snoopy i njihovi prijatelji pojavljuju se u novim zadacima: simpatična romansa u kojoj glumi Charlie Brown i avantura protiv Snoopyjevog lučnog neprijatelja Red Barona. Okvirna ocjena je besplatna, a film je dostupan u Netflix katalogu.

3. Pčelinji film? Priča o pčeli (2008)

Ovaj animirani film iz DreamWorks Animation-a je klasa oprašivanja koja je dostupna na Netflixu. Kroz viziju pčele Barryja Bensona svijet se upozorava na važnost rada pčela za društvo, od vitalnog značaja za opstanak cvijeća i ostatka prirode. Iza obrazovne važnosti, Bee Movie? Priča o pčeli donosi i malo drugačiji odnos između Barryja i čovjeka i cvjećara, Vanesse.

4. Fun Mind (2015)

Fun Mind prati život djevojke po imenu Riley s gledišta svojih emocija: radosti, tuge, ljutnje, gađenja i straha, sve odgovorne za kontrolu dijela onoga što djevojčica osjeća u svom svakodnevnom životu. Problemi počinju kada Riley dobije od roditelja poruku da se trebaju kretati, a kontrola nad njihovim osjećajima propada zbog unutarnje zbrke. Film, koji je producirao Disney Pixar, nije katalogiziran na Netflixu.

Pročitajte i: 20 recepata za slatke kokice koje ćete oduševiti gledanjem filmova

5. Avanture Tintina (2012)


Na temelju priča belgijskog dizajnera Hergéa, filmske zvijezde, detektiv Tintim i njegov pas Milu u potrazi za izgubljenim blagom. Nemoguće je ne zaljubiti se u ovu avanturu punu avantura i misterija, savršenu za sve generacije obitelji. Također, nakon što pogledate ovu priču, možete potražiti druge u knjigama koje je objavila Companhia das Letras. Režija predstave bio je Steven Spielberg, a produkcija za Petera Jacksona. Gledajte na Netflixu.

6. Madagaskar (2005)


Madagaskar prati četiri životinje u zoološkom vrtu na avanturi u džungli: kralj Aleks, žirafa Melman, konja Glorija i zebra Marty krenuli su u potragu za svojim podrijetlom slijedeći Martyjeve želje, koji sanjaju o poznavanju prirode izvan kapija zoo. Film je bio toliko uspješan da je stvorio dva uzastopna nastavka i spot za televiziju pod naslovom Pingvini s Madagaskara. Radnja, dostupna na Netflixu, sadrži i sporedne likove koji naglašavaju humorni sloj priče, poput čudnovatog kralja Juliena i njegovog vjevernika Mauricea.

7. Očajnički ja (2010)

Moj zli favorit je čisto učenje obiteljske ljubavi. Supervillain Gru i njegovi partneri Minioni osvojit će vaše srce nespretnošću u svom naumu da dovrše plan koji obuzima pamet, kako bi ukrali mjesec. Da bi dobio bitnu stavku za ovaj napad, Gru će trebati usvojiti tri ljupke djevojčice, Margô, Edith i Agness, koje će zauvijek promijeniti život u zlom svijetu. Priča koju su napravili Universal Studios u partnerstvu s Illumination Entertainment nije katalogizirana na Netflixu.

8. Kućni ljubimci? Tajni život životinja (2016)

Jeste li se ikad zapitali što vaš ljubimac radi nakon što napustite dom? Kućni ljubimci? Tajni život životinja predlaže da ispričaju tajne života mačaka, pasa, ptica i drugih životinja koje svi imaju kod kuće u zapletu ispunjenom slatkoćom i humorom.Pripremite se za upoznavanje Maxa, Gigi, Honey, Lollipopa, vojvode, Buddyja, Normana i mnogih drugih likova iz svijeta kućnih ljubimaca koji se suočavaju sa strašnom zlikovicom Snowball. Značajka je istih proizvođača kao i Despicable Me i ne može se pronaći na Netflixu.

9. Smrznuti? Ledena avantura (2013)

Najveći uspjeh box officea u animaciji ne može propustiti njegov popis animiranih filmova. Smrznuti? Pustolovna avantura iznova otkriva svemir Disneyeve princeze nudeći priču s Elzom i Anom, dvije junakinje koje nadilaze osvajanje očaranog princa. Štoviše, Olafove zabavne intrige, snjegović i prisutne pjesme razlikuju kvalitetu ove prekrasne animacije koju možete gledati na Netflixu.

10. To je kiša Hamburger (2009)

Flint Lockwood je neuspješni izumitelj glavni lik ove animirane cjeline. Usred krize opskrbe u gradu Swallow Falls, mladić stvara stroj koji vodu može pretvoriti u hranu. Međutim, ovaj će izum s vremenom postati velika zamka. Pripremite se da ogladnite u lice ove ukusne i pristupačne Netflix avanture.

11. Pronalaženje Nemo (2003)

U ovoj animaciji Disney Pixar nalaze se Marlin, nadprotektivni otac i Dory, zaboravljena riba koja je prelazila sedam mora kako bi spasila Nemo, sina Marlina, kojeg su ronioci odveli. Uz Finding Nemo, nedavno je objavljen Finding Dory, nastavak koji prikazuje cijelu bandu prvog filma usredotočenu na upoznavanje sa životnom pričom najpoznatijeg plavog riba na velikom platnu. Gledajte na Netflixu.

12. The Forestless (2006)

Zamislite da se probudite i više nemate ni pola kuće za stanovanje. To je situacija koju je doživjela skupina životinja koje se nakon buđenja iz faze hibernacije nađu bez šume da se hrane i nastavljaju svojim rutinama. Da bi se riješili ove okolnosti, trebat će im pomoć vrijednih prijatelja i suočiti se sa strahom od ovog novog svijeta koji im se nameće. Značajka je katalogizirana na Netflixu.

13. Rio (2011)

Rio prepričava zaokret u životu plave makave, do sada u potpunosti prilagođen životom kućnih ljubimaca u Sjedinjenim Državama. Želeći zadržati vrstu živim, Blue će doći sa svojim vlasnikom u Rio de Janeiro, gdje će proživjeti bezbroj situacija koje on nikada nije zamislio. Za kraj, raspoloženje romantike sjaji između glavnih uloga, Plave i Jade, koji će zajedno otkriti ljubav. Ta animacija nije dostupna na Netflixu.

14. Bug će se uhvatiti (2006)

Pripremite se za borbu protiv lovaca uz Booga, smeđeg kućnog ljubimca, Elliota, drhtavog jelena i drugih šumskih životinja, dok Boog pokušava razumjeti kako divlje životinje djeluju. U zajednici životinja, osmislit će strategije kako šumu učiniti sigurnim mjestom za život. Izvorna značajka ima tri nastavka i nije dostupna na Netflixu.

15. Ratatouille (2007)

Ratouille priča priču o mladom štakoru koji voli hranu i sanja da bude veliki kuhar u Parizu. Problem je što kao miš nije sposoban kuhati poput profesionalaca. Sve će se promijeniti kad upozna Linguinija, zaluđenog zaposlenika koji će predložiti neobično partnerstvo s glavnim junakom. Gledajte na Netflixu.

16. Shrek (2001)

Bajka iznutra, Shrek oduševljava demonstrirajući da ljubav nadilazi pojavljivanja. Spremite se zaljubiti se u ogromnog srdaca, želite biti najbolji magarac i upoznati Dosad, zemlju likova u dječjim pričama koje su obilježile generacije. Ova animacija, dostupna na Netflixu, također ima tri uzastopna nastavka, neke kratke kratke spotove i izdvajanje filma Puss in Boots, što je važan lik u dugometražnim filmovima.

17. Kako trenirati svog zmaja (2010)

Nemoguće je ne predati se iskrenom prijateljstvu Hiccup-a i Banguela. Protagonisti podučavaju pravu vrijednost bratske ljubavi stvarajući potpuno vjerovatno povjerenje u dugu priču. Ovaj animirani film i njegov nastavak možete pogledati na Netflixu, a zatim se veselite objavljivanju trećeg dijela priče, zakazanom za 2019. godinu.

18. Kum (2017)

Beba koja daje naređenja? Može li to? To će vam pokazati šef, genijalna beba u odijelu koje je usvojila Timova obitelj, a zajedno će se suočiti s misijom za spas roditelja i ponovno uspostavljanje ravnoteže ljubavi u svijetu, a prijeti im moćni direktor. Animacija je bila toliko uspješna da je osvojila seriju na Netflixu pod nazivom Mali kuhar? Povratak u Business, međutim, originalnoj značajci nije moguće pristupiti na platformi.

19. Podrijetlo čuvara (2012)

Jeste li spremni odjednom upoznati uskrsnog zeca, Djeda Mraza, vilinsku vilu, Jacka Frosta, Sandmana i Bogeymana? Čini se ipak nezamislivo, ali ova DreamWorks Animation animacija je uspjela! Ovdje je najvažniji negativac Breu, koji svaki san želi pretvoriti u noćnu moru i revolucionarnog heroja Jacka Frosta, lika koji će pomoći spasiti dan otkrivanjem vlastite priče. Gledajte na Netflixu.

20. To je davanje vala (2007)

Tá Dando Onda priča priču o Cadu Mavericku, surferu i obožavatelju pokojnog idola Big Z. U potrazi za ostvarenjem svog sna o prvaku u sportu, Cadu će upoznati Grila, starog lokalca s kojim će izgraditi veliko prijateljstvo. Osim njih, u priči su i João Chicken, Tank Evans, Lani i mnogi drugi likovi, odgovorni za stvaranje sukoba prisutnih u zavjeri.Taj naslov možete pronaći u Netflix katalogu.

21. Detonates Ralph (2012)

Slast i brutalnost susreću se u ovoj najuzbudljivijoj animaciji. Upoznajte Ralpha, zlog negativca koji nema ništa i Venellope, neustrašivog i sanjarskog glavnog junaka, koji ne poznaje njenu prošlost. Priča se odvija u arkadnom svijetu klasičnih arkadnih strojeva za video igre i kronika Ralphove potrage za medaljom koja bi mogla promijeniti njegov položaj u njegovoj originalnoj igri. Gledajte na Netflixu.

22. Zootopia (2016)

Zootopia je nepredvidiva animacija koja će vas pozitivno iznenaditi. Zaplet prikazuje društvo koje su tvorile životinje, koje smo do tada smatrali neracionalnim. Povijest gradi kritiku korupcije, ističe važnost ravnopravnosti rasa i opasnosti od predrasuda, ma kakve bile. Definitivno životna lekcija za način na koji mi danas gledamo na život. Taj naslov nije dostupan u Netflix katalogu.

23. Trolovi (2016)

Pripremite se za upoznavanje Trolova, najsretnijih bića na svijetu. U živahnoj glazbenoj komediji ova bića će se morati suočiti s izazovima života izvan svog stabla kako bi spasili cijelu zajednicu od Bergena, najneugodnijih stvorenja na svijetu. Animacija je super šarena, a soundtrack sadrži originalne pjesme umjetnika poput Justina Timberlakea i Gwen Stefani. Značajka nije dostupna na Netflixu.

24. Živjeti? Život je zabava (2017)

Ova nedavna Disney Pixar animacija prikazuje meksičku kulturu kroz praznik Dana mrtvih. Priču glumi Miguel Rivera, 12-godišnji dječak koji sanja da je glazbenik, ali suočen je s zabranom za svoju obitelj. Jednom će slučajno Miguel biti zajedno sa svojim psom Danteom prevezen u svijet mrtvih, gdje će živjeti neočekivano.

25. Obitelj budućnosti (2007)

Obitelj budućnosti je animacija koja ulaže u obiteljske odnose. Kroz putovanja vremenom, izume i negativce prepune iznenađenja, Disney Studios uspjeli su vrednovati naklonost prisutnu u kući i stvoriti predodžbu da se obitelji mogu definirati na najluđe načine, bez obzira na krvne veze. Nakon gledanja ove priče, dostupne na Netflixu, nemoguće je ne razmišljati: krenuti dalje, čak i u najtežim vremenima.

26. Priča o igračkama (1995)

Nemoguće je ne poistovjetiti se s ovom ljubavnom pričom između igračaka i njegovog najboljeg prijatelja Andyja. Upoznajte sukobe Woodyja, kaubojskog lika i Buzz-a, astronauta na avanturi kroz zlikovu kuću Sida.Ova originalna animacija iz Disney Pixar Studios već je postala dječji klasik i sadrži nekoliko nastavaka, podijeljenih u kratke i duge. Odnos vaše obitelji s igračkama nikada neće biti isti nakon ovog filma, kojeg nažalost nema u Netflix katalogu.

27. Bik Ferdinando (2017)

Nedavno objavljena animacija prema dječjoj knjizi Ferdinando bik koju je napisao Munro Leaf kritizira klasičnu španjolsku borbu s bikovima. Priča potiče rasprave o ovom spektaklu i generira burne rasprave o ulozi bika u svemu tome. Film je lekcija o prijateljstvu i ljubavi prema životinjama. Taj se naslov ne može provjeriti na Netflixu.

28. The Croods (2013)

Povijesna obitelj naići će na njezinu sigurnu špilju potpuno uništenu. Uz to, Grug, Ugga, Thunk, Sandy, Eep i njihove bake morat će potražiti novi dom, što će značiti veliku avanturu za nepoznato. Usred svega toga, Eep će upoznati Guya, nomada koji će donijeti puno vijesti o životu ove obitelji.

29. Automobili (2006)

Automobili imaju društvo samo za vozila u kojem su zvijezde trkački automobili. Naučite priču o Lightning McQueenu, natjecateljskom rookieju koji će se probiti kroz njega i upasti u Radiator Springs, grad koji će ga naučiti da život može biti mnogo više od puke slave i nagrada. Animacija ima dva nastavka i može se provjeriti na Netflixu.

30. The Lorax: U potrazi za izgubljenim tartufom (2012)

U gradu u kojem je sve umjetno, Ted će otkriti važnost prirode dok traži pravo stablo i nauči priču o Loraxu, čuvaru trube šume. Film je živopisna lekcija o važnosti očuvanja okoliša za budućnost planete. Pogledajte priču na Netflixu.

31. Gnome i Julija (2011)

Na temelju klasika Williama Shakespearea, Gnomeo i Julija prilagođavaju zaplet sukobu crvenih i plavih patuljaka u vrtu. Jednog dana predstavnici suprotstavljenih skupina zaljubljuju se i moraju se suočiti s velikim preprekama da tu ljubav žive. Animacija koju je režirala Kelly Asbury nije dostupna na Netflixu.

32. Život insekata (1998)

Flik, ​​mrav nezadovoljan monotonijom mrava, zvijezda je ove avanture insekata. Jednog dana on slučajno uništi svu skupljenu hranu kako bi zaključio sporazum s skakavcima i to će predstavljati veliku opasnost za cijelu koloniju.U potrazi za pomoći, Flik će otići u grad i s odličnim vijestima se vratiti u mravinjak. Pogledajte ovaj naslov na Netflixu.

33. Ljepotica i zvijer (1991.)

Klasik Disneyjevih princeza, animacija Ljepotice i zvijeri kronika je malo vjerojatna romansa između lijepe mlade žene i proklete zvijeri. Priča ima prekrasne pjesme, niz zabavnih likova koji podržavaju i negativca koji se našao kraljem sela u koje je postavljen film. Bela, neustrašivi vodeći lik snažnih mišljenja, zasigurno će postati vaša omiljena princeza. Ovoj verziji bajke nije moguće pristupiti na Netflixu.

34. Tarzan (1999)

Tarzan je mladić odgojen u šumi sa životinjama. Njegov će život otići dugo nakon što će spasiti Jane, lijepu englesku djevojku, od napada jata babuna. To će mu omogućiti da nauči ljudske običaje u istraživačkom kampu u šumi gdje će upoznati ljubav s Jane. Animirani film možete pogledati na Netflixu

35. Avanture Tadea (2013)

Tadeo sanja biti arheolog i pronaći velika blaga. Vaša šansa da ispunite ovu želju bit će ekspedicija u Peru, u koju će odstupiti pogriješivši za poznatog arheologa. Vaš partner za ovu avanturu bit će Jeff, vaš kućni ljubimac. Španjolska animacija nije dostupna na Netflixu.

36. Nizvodno (2006.)

Jeste li ikad zamislili da u kanalizacijama vašeg grada može postojati čitav nepoznati svemir? To je ono što predlaže For Downstream, film koji pripovijeda o miševima kućnih ljubimaca koji se nevoljko spuštaju u kanalizaciju u New Yorku. Ova priča ima romantiku, obiteljsku naklonost, prijateljstva i još mnogo toga! Spremite se biti zadivljeni ovom DreamWorks animacijom koja je dostupna na Netflixu.

37. Curled Up (2010)

Curled Up pripovijeda Rapunzel, čarobnu mladu ženu koja živi na tornju u šumi. Jednog će dana mladi bjegunac slučajno ući u svoje skrovište postajući mu vrata slobode. Uz pomoć Flynna Ridera, Rapunzel će započeti svoj san o poznavanju čarobnih lampiona i slučajno će otkriti istinu o svojoj prošlosti. Gledajte na Netflixu.

38. Moana (2017)

Slijedite istu liniju kao i Frozen? Zamrzavajuća avantura, Moana uči da princezi ne treba princ da bi spasio svoj svijet. U partnerstvu s polubogom Mauijem i pijetlom po imenu Heihei, Moana, budući poglavar svoga plemena, preći će ocean u potrazi za skupljanjem mistične relikvije božici Te Fiti. Bonus je glazbeni spot, ispunjen predivnim pjesmama za koje je obitelj zajedno pjevala

39. Koralina i tajni svijet (2009.)

Ova zastrašujuća animacija sadrži Coraline, dijete koje će otkriti tajna vrata u svemir sličan njenom, ali s čudnom razlikom: likovi imaju gumbe umjesto očiju. Ondje se vaši snovi ostvaruju i roditelji se više vole. Ali uskoro će otkriti da ono što izgleda savršeno ima mnogo mana. Gledajte na Netflixu.

40. Monica banda o avanturi u vremenu (2007)

U 2007. godini, kvart Limunsko drvo provalilo je kazališta kako bi na vrijeme predstavilo avanturu. U priči Monica, Smudge, Magali, Chives i Bidu putuju kroz vrijeme u potrazi za četiri elementa: vodom, zemljom, zrakom i vatrom, izgubljeni u neredu u Franjininoj laboratoriji. Zaplet donosi nekoliko novih likova u svemir Monica's Gang, izvodeći zaokrete kroz svemir, prapovijest, šumu s Grasshopperom pa čak i djetinjstvo glavnih likova. Ovaj animirani film još nije dostupan na Netflixu.

Uz toliko opcija, sigurno ćete naći savršen film za uživanje sa svojom obitelji. Pripremite kokice i krenite u sesiju domaćeg filma!

Biblical Series I: Introduction to the Idea of God (Prosinac 2019).


  • 1,230